2023-as év a Veszprémi Taekwon-do SE életében


Létrehozva: 2023-12-31 09:43:24

A 2023-as év a Veszprémi Taekwon-do SE életében számtalan kihívást tartogatott, rendeztünk Magyar Bajnokságot, hoztunk sok-sok érmet (44-et!), felavattuk saját edzőtermünket, bővítettük az edzés lehetőségeket... olvassátok szeretettel összefoglalónkat!

 
 
Január
 
Aktívan kezdtük az évet, már január 18.-án 24 tagunk tett sikeres övvizsgát Dr. Somlai János VI. Dan mester előtt.
Elkezdtük a Magyar Bajnokságot a nyilvánosság előtt is beharangozni, melynek szervezése ekkor már nagy erőkkel zajlott.
 
 
Február

Ebben a hónapban csatlakozott edzői csapatunkhoz Róka Norbert (II. Dan mester).
2023.02.18-án önvédelmi szemináriumon vettünk részt Monoron, és még ebben a hónapban, 2023.02.27-én gyermek versenyzőink részt vettek az I. Zen Power 6 próba versenyen.
Itt kategóriájában Győri Zselyke, Győri Gergő és Gaál Sámuel az első helyen végeztek, Győri Balázs az egyik legnehezebb csoportba került, de itt is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
 

 
Március

Izgalmas hónap volt Egyesületünk életében, mert 2023.03.11-én mi rendeztük meg a Magyar Bajnokságot a Veszprém Arénában, ahol rekord számú nevező indult.
Az egyesület sikerei és a sportág iránti szeretetének elismeréseként Egyesületünk alapítója, dr. Somlai János VI. Dan mester az esemény gáláján átvehette a Pro Meritis-díjat, melyet Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere adott át.
A Magyar Bajnokságon versenyzőink 16 éremet hoztak: 2 arany, 4 ezüst és 10 bronzérem született.
  • Bándi Dorka: ARANY – küzdelem, felnőtt, -62 kg
  • Végh Kendra: ARANY – formagyakorlat, serdülő, 9-7 gup
  • Farkas-Karácsony Eszter: EZÜST - formagyakorlat, felnőtt, 9-5 gup
  • Győri Balázs: EZÜST – formagyakorlat, serdülő, 9-7 gup
  • Szarapka Noémi: EZÜST – küzdelem, ifjúsági, - 55 kg
  • Naszer Júlia: EZÜST – küzdelem, felnőtt, -62 kg
  • Aranyos Réka: BRONZ – formagyakorlat, serdülő, 3-1 gup
  • Csomai Miron: BRONZ – formagyakorlat, gyermek, 9-7 gup
  • Farkas Kristóf: BRONZ – küzdelem, felnőtt, - 70 kg
  • Győri Gergő: BRONZ – formagyakorlat, serdülő, 9-7 gup
  • Horváth László: BRONZ – formagyakorlat, felnőtt, 9-5 gup
  • Matos Tege: BRONZ – küzdelem, ifjúsági, +75 kg
  • Meilinger László: BRONZ – formagyakorlat, felnőtt, 4-6 Dan
  • Petlánovics Roland: BRONZ – küzdelem, ifjúsági, -62 kg
  • Szabó Gellért: BRONZ – küzdelem, ifjúsági, -56 kg
  • Tuczai Roberta: BRONZ – küzdelem, felnőtt, - 68 kg
 
 
Április

2023.04.15-16 Spirit Open nyílt nemzetközi TKD versenyen vettünk részt. Eredményeink:
  • Aranyos Réka speciáltechnikai törés 1.hely, küzdelem 2. hely
  • Farkas Kristóf formagyakorlatgyakorlat 1.hely
  • Győri Gergő formagyakorlatgyakorlat 2. hely
  • Szalai Renáta formagyakorlatgyakorlat 2.hely
  • Végh Kendra formagyakorlatgyakorlat 3. hely
  • Bándi Dorka küzdelem 3.hely, formagyakorlatgyakorlat 3. hely
  • Szarapka Noémi formagyakorlatgyakorlat 3.hely
 
 
Május

Saját termünket avathattuk fel az Acticitiyben, melynek hivatalos megnyitóján is részt vettünk. Ezzel három helyszínre bővültek gyermek csoportjaink, az Agóra és a Báthory mellett elindult TKD Kids Mini csoportunk is Máté Zoltán VII. Dan mester vezetésével az Acticityben.
 
Május 20.-án egyszerre három helyszínen is megjelentünk, színvonalas bemutatókat tartottunk a Honvédelmi napon és a Hátrányos helyzetű gyerekekért alapítványcsaládi napján, miközben versenyzőink a Hatvan Nemzetek Kupáján képviselték Egyesületünket.
8 versenyzőnk indult Vég Kendra és Győri Gergő formagyakorlatgyakorlatban ezüst, Szarapka Noémi és Győri Balázs BRONZ érmet hoztak!
 
 
Június
 
2023.06.12 Báthorys gyermekek övvizsgája, ahol 8 gyermek tett sikeres vizsgát
2023.06.17 Női Önvédelmi Szeminárium Szalai Renáta III. Dan mester és Balogh Zsuzsanna I. Dan mester vezetésével immár az ActiCityben
2023.06.25.-i héten edzőtábor Meilinger László V. Dan mester vezetésével Nagyvázsonyban, és a tábor végén övvizsga, ahol 22 fő tett sikeres vizsgát.  
2023.06.30.-án még egy övvizsga az ActiCity-ben, újabb 5 tagunk lépett egyet előre az övfokozatokban.
 
Július

Július is sok eseménnyel telt, a Légtorna és Légtánc Egyesület nyári táborában tartott önvédelmi edzést Szalai Renáta mester, a következő héten pedig a szokásos egy hetes önvédelmi-sporttábort vezette az Agórában.
2023.07.25.-én a Duna Televízió Nyár 23 műsorának volt vendége Kerekes Balázs, Bándi Dorka, Szarapka Noémi és Aranyos Réka.
 

 
Augusztus

Ismét meghívást kaptunk a Légtorna és Légtánc Egyesület táborába egy önvédelmi edzésre, amit Szarapka István és Szarapka Noémi mesterek tartottak.
 

 
Szeptember

Az őszt egy vízi edzéssel kezdtük a Balatonban, majd 2023.09.03.-án nyílt edzést tartottunk az ActiCityben, ami igazi áttörést jelentett a TKD Kids Mini csoportban
2023.09.06.-án Szalai Renáta mester Finnországban, a Világbajnokságon az ITF éves konferenciáján képviselte hazánkat, és mint a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sajtó és Propaganda Bizottság Vezetője kísérte a csapatot.
Bemutatókkal teltek a hétvégék, meghívtak minket a Tacsi Talira, az Agóra rendezvényére, és a Nagy Sportágválasztóra is.
2023.09.23.-án Bírói Szemináriumon tartott előadást a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Bírói Bizottsága tagjaként Kerekes Balázs V. Dan mester, Pilisszentkereszten.

 
 
Október

Októberben az Eagles Cup Nemzetközi versenyen szerepeltünk, és hoztunk érmeket:
Győri Balázs küzdelem EZÜST érem, Kovács Gergő formagyakorlatgyakorlat BRONZ érem, Kovács Adrienn felnőtt női erőtörés EZÜST érem.
Elindult Kick Box szakágunk is, ahol Kandikó Zoltán (Sin) mester is edzői csapatunk tagja lett.
 

November

És hogy a november se teljen verseny és érmek nélkül, a II. Zen Power 6 próba versenyen arattak elsöprő sikert Báthory Taekwon-dosaink:
- Arany érmesek: Győri Zselyke, Kovács Mimi, Szabó Ákos, Kovács Gergő
- Ezüst érmesek: Knolmayer Panni, Horváth Sára, Győri Balázs, Tőkés Berci.
Szarapka Noémi bíróként képviselte egyesületünket.
November 11-én mestereink a Magyar ITF Online közgyűlésén vettek részt, majd a következő hétvégét Bécsben töltötték a 170. Nemzetközi IIC-n, International Instructor Course képzésen.
Még szintén novemberben, 25.-én pedig Önvédelmi szemináriumon tanultunk és gyakoroltunk Monoron.
 

December

Kick Box szakágunk is megjelent a versenyzés porondján, az esztergomi Kick Box versenyről Kovács Gergő egy ezüst, egy bronz, Győri Gergő két bronz, és Győri Balázs egy bronzérmet hoztak.
December 3-án Budapesten Aranyos Réka és Sitó Valér piros övre, Kovács Adrienn piros öv fekete csíkra tette le sikeresen a vizsgát.
December 15-én 37 fő sikeresen vizsgázott ActiCity-ben, Dr. Somlai János VI. Dan mester előtt, és december 20-á, még 16 fő a TKD Kids mini csapatunkból szerezte meg élete első övét Máté Zoltán VII. Dan mester előtt.
December 29-én pedig a szokásos, sok-sok éve biztosan megtartott "Köd-néző" túránkkal zártuk az évet. 

 
Elmondhatjuk, hogy a 2023-as év mind eseményekben, mind érmekben rendkívül gazdagon telt, és 2024-ben ezzel a tempóval, de még több eredménnyel folytatjuk a munkát!
Köszönjük tagjainknak, hozzátartozóinknak a sok támogatást, a közös munkát és az együtt töltött órákat, kiemelkedő jó CSAPAT a miénk!

Boldog Új Évet Kívánunk Nektek!
Veszprémi Taekwon-do SE

« Vissza a hírekhez