Bemutatkozás


A Veszprémi Taekwon-Do Klubot 1979-ben alapította Dr. Somlai János, aki Harmat Lászlónak, a magyar ITF Taekwon-Do alapítójának személyes tanítványaként két évnyi kemény edzés után már engedélyt kapott az első vidéki taekwon-do bázis létrehozására.
 
A nagy fellendülést az 1980-as esztendő hozta meg: a Veszprémi Volán SC szakosztályaként működő klubban 60-70 fő vett részt az edzéseken.
Az első néhány év a gyakorlás jegyében telt, majd ’82-től az országos versenyeken is sikerrel szerepeltek a legjobb tanítványok.
Külön említést érdemel Csaba Jenő, aki a kezdetektől a klub tagja, jelenleg- 80 év feletti életkora ellenére- is aktívan edz és a Magyar Taekwon-Do korelnöke.
1982 decemberében Dr. Somlai János a magyar válogatott tagjaként részt vett a nápolyi taekwon-do EB-n. Törésben egyetlen eltöretlen deszka választotta el az Európa-bajnoki címtől. 1983-ban már Borsos Józseffel együtt vettek részt a glasgow-i VB-n, ahol Borsos bronzérmet nyert, a magyar csapat pedig ötödik lett.
A Somlai-tanítványok számos érmes helyezést értek el előbb a hazai, később a nemzetközi versenyeken. Rajkai Andrea, Papirovnyik Mónika, Vajky László, Mucsy Petra, Kosztyu Veronika, Pazár Gitta – számos Világbajnoki és Európa bajnoki arany-, ezüst- és bronz érmekkel tértek haza!
Versenyzőink az év sportolója díjat is évről-évre elhozzák!
Igazán nehéz lenne leírni a rengeteg versenyt és bemutatót, ahol a veszprémi klub tagjai sikerrel részt vettek és öregbítették a klub és a magyar taekwon-do hírnevét az elmúlt 40 évben. A Budó gálákon mind a szakmai-, mind a közönség díj állandó nyertesei gyermek szakosztályunk, de a Sportág választókon is mindig megnézhettek minket.
Az edzések vezetését 2020 óta Kerekes Balázs V. Dan mester vette át.
Edzéseinkhez bármikor csatlakozhatsz, kortól és nemtől függetlenül. 
Akár gyermekednek választasz sportot, akár saját magadnak, legyen a cél a versenyzés, önvédelem tanulás, vagy “csak” a fittség megszerzése, gyere el, és eddz velünk!