A taekwon-do tanai


Létrehozva: 2021-09-25 20:42:58

A Taekwon-do tanai:

1. Udvariasság 
2. Becsületesség 
3. Állhatatosság 
4. Önuralom 
5. Rettenthetetlen küzdőszellem
 
Minden taekwon-dos fejből mondja, ha megkérdezik.
 
 

Ha találkoztál igazi taekwon-dossal, akkor már Te is tudod: ezek nem csak szavak. És nem csak a sportra, nem csak az edzésekre vonatkoznak. 
Ez az öt tan az élet megannyi pillanatában hasznodra lehet.

Udvariasság: udvariasnak lenni jóval többet jelent, mint magad elé engedni az időseket, vagy férfiként a nőket. Az udvariasság egy szemlélet, előzékenyen és odafigyelő vagy az emberekkel de ugyanígy viselkedsz magaddal is.

Becsületesség: ami az élet minden területén a tiszta szívű emberek sajátja. Hűnek lenni az elveinkhez. De az elvekre alapozott élethez bátorság kell, hiszen a sumákolással, hazugsággal a mai világban sajnos gyorsabb a boldogulás.

Állhatatosság: ha kitartó és eltökélt vagy. Folyamatos kitartás képessége, olyan ember, aki mindent megtesz, hogy hosszútávú céljait megvalósítsa. Nem véletlenül a zsenik képessége.

Önuralom: tanulható képesség, de csak kevesek tudják megvalósítani. Uralkodni a másikon egyszerűbb, mint saját magunk korlátait meghatározni és ehhez tartani. Csak ha ura vagy magadnak, akkor vagy igazán “emberi”.

Rettenthetetlen küzdőszellem: a páston a szabályokat betartva, kontrolláltan, önuralommal. Az utcán a fő cél a küzdelem elkerülése. Ha viszont ez nem lehetséges, vagy a gyengébbet kell megvédeni, akkor nem hátrálunk meg. 
 

« Vissza a hírekhez